Social

#averi miliardari #Ion Tiriac Panama Papers #Panama Papers

Cel mai bogat roman, pe lista Panama Papers! Ce spune magnatul

Numele lui Ion Tiriac apare in scandalul Panama Papers, cea mai mare scurgere de informatii din istorie despre banii ascunsi de miliardarii lumii prin intermediul firmelor offshore.

Toata averea lui Ion Tiriac, care depaseste un miliard de euro, a fost transferata intr-o fundatie privata din Panama, prin intermediul casei de avocatura Mossack Fonseca, potrivit informatiilor publicate miercuri de Rise Project.

“In Panama am fost prima oara acum 50 de ani. In momentul in care tenisul a inceput sa ia amploare, mi-a fost recomandat sa fac holdinguri in Panama, pentru ca din punct de vedere fiscal si legal sunt mai benefice. Toata lumea vorbeste despre aceasta Panama. Dar e inteleasa gresit. Poate fi Berlin, Bucuresti. Dar este legal, dar mai benefic. Din punctul de vedere al dividendelor pe impozite devine foarte interesant”, a explicat Ion tiriac.

Fostul tenisman a mentionat ca nu are conturi in Panama, ci doar o fundatie, despre a carei activitate nu a dorit sa dea detalii.

“Nu am conturi in Panama. Ce sa fac eu cu ele acolo. Ele sunt in toata Europa. Am o fundatie, de 30 de ani acolo, care imi convine foarte mult pentru ca nu poate sa mi-o atace nimeni. Si eu sa fac cu banii mei cea ce spun eu si boardul fundatiei, unde sunt sapte oameni Fiecare plateste taxele acolo unde face banii. Ai o fundatie, cont, holding in Panama... unde fac banii, acolo platesc taxele. Aaa, daca faci evaziune fiscala este altceva. In Islanda probabil ca nu ai voie sa ai conturi in afara tarii. In Romania ai voie. Declar cat profit fac si aia 16% ii dau la stat. Unele tari cer sa spui ce profit faci worldwide, altele doar local. Messi poate sa aiba 50 de conturi acolo. Daca nu are voie din cauza legislatiei din Spania, e alta treaba. Nu m-a interesat daca politicienii romani au voie sa aiba conturi in afara tarii. Dar romanul poate sa aiba conturi in strainatate, doar trebuie sa le declare. Ce fac in Romania, platesc in Romania. Ce fac in SUA, platesc in Spania. Paradisul fiscal este o treaba de himera”, a spus Ion Tiriac la o televiziune de stiri.

“Puma Foundation este o fundatie pentru clauza de moarte. Tot ce inseamna patrimoniul lui Ion tiriac se inchide in Puma Foundation. Asta inseamna ca orice tranzactie se inchide, in final, in Puma Foundation. Fondator unic al fundatiei este Ion Tiriac. Toti ceilalti care aparem acolo, eu, Rodica Tiriac, Klaus Mangold avem aceeasi pozitie, membri ai consiliului director, avem atributii indeobste dupa moartea acestuia. Daca pana atunci nu o dizolva. Acolo se va imparti totul, in functie de cum dispune in ultima scrisoare beneficiarul in viata. Dispozitiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac”, a declarat Nicolai Mindrila, avocatul omului de afaceri.

Tot Mindrila sustine ca autoritatile din Romania sunt la curent cu faptul ca fundatia Puma este beneficiarul final in toata afacerile intreprinse de Tiriac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea