Social

#olimpiada #bani #top

Cel mai bine platiti sportivi olimpici

Sapte jucatori din NBA, doi tenismeni si fotbalistul Ronaldinho fac parte din "top ten-ul" alcatuit de "Forbes" cu cei mai bogati sportivi de la Olimpiada

Kobe Bryant , baschetbalistul celor de la Los Angeles Lakers, este cel mai bogat sportiv care va fi prezent la Beijing, cu 24,5 milioane de euro castigate in ultimul an.

Au trecut 16 ani de cand sportivii profesionisti au fost acceptati la Jocurile Olimpice. Drumul a fost deschis de catre celebrul Dream Team American, unde Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird si celelalte superstaruri impresionau nu numai pentru ceea ce realizau pe teren, dar si din punctul de vedere al conturilor din banca. In 2008, tot baschetbalistii din NBA domina intr-un top al celor mai bogati sportivi care vor participa la Olimpiada, publicat de cunoscuta revista financiara "Forbes".

Kobe, liderul castigurilor

Vedeta celor de la Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, se afla in varful clasamentului cu 24,5 milioane de euro (39 de milioane de dolari) castigati in ultimul an.

Conturile lui Bryant se imbogatesc cu 17 milioane de dolari pe an din contractele publicitare, la care se adauga fabulosul salariu de 136,4 milioane de dolari pe sapte sezoane cu Lakers. Alti trei coechipieri ai sai se afla in acest top. LeBron James (Cleveland Cavaliers), Dwyane Wade (Miami Heat) si Jason Kidd (Dallas Mavericks). Partea internationala a NBA-ului este reprezentata de campionul mondial Pau Gasol (Spania), vedeta gazdelor Yao Ming, si Dirk Nowitzki (Germania).

Ultimul este, paradoxal, prezent in top, desi nu a ajuns inca la Olimpiada, jucand in aceste zile, la Atena, turneul preolimpic de calificare.

Sharapova, singura femeie din top

Campioana din acest an de la Australian Open , Maria Sharapova , este singura femeie prezenta in acest top, pe locul 7, cu 16,3 milioane de euro venituri in ultimul an.

Roger Federer, celalalt reprezentant al sportului alb, ocupa locul 4 cu 22 de milioane de euro. Cel mai bogat dintre fotbalistii care vor juca in turneul olimpic de la Beijing este cea mai noua achizitie a celor de la AC Milan, brazilianul Ronaldinho. Acesta s-a strecurat pe locul trei cu venituri in ultimul an totalizand 23,2 milioane de euro.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea