Social

#metode renuntare fumat #fumat #renuntare fumat

Cel mai benefic mod de a renunta la fumat

Desi contine o multime de substante daunatoare, nu tutunul in sine, ci modul in care este folosit are efecte daunatoare. Cand aprindeti tigara, arderea tutunului produce fum. Pe masura ce acesta se raceste el produce gudron si sute de alte chimicale care se depun in plamani si pe caile respiratorii, aducand riscuri imense pentru sanatate, mai ales ca exista zeci de substante care nu au fost identificate inca.

Spre deosebire de tigarile obisnuite, tigara electronica a fost testata si analizata de nenumarate ori pentru a confirma eventualele ei efecte daunatoare sanatatii. Inca de cand a fost creata, tigara electronica si-a prezentat mereu compozitia exacta a lichidelor aromate si modul de functionare a dispozitivului. Lichidele pentru tigara electronica folosite pentru a produce vapori au ingrediente inofensive care permit reproducerea fumului de tigara sub forma de vapori, fara ardere si fara schimbarea calitatilor lichidului.

Ingredientul principal al acestora este propilen glicolul, folosit cu precadere in medicina, farmacie, cosmetica si chiar si in industria alimentara ca produs de vaporizare. Lichidele au atat de multe sortimente incat in afara de a alege aroma preferata puteti selecta si concentratia de nicotina dorita. Desi nicotina nu este in totalitate sanatoasa, efectele ei fiind asemanatoare cofeinei, nicotina nu este cancerigena si folosita in doze rezobnabile nu prezinta niciun risc pentru sanatate.

Un e-lichid de calitate poate fi cumparat dintr-un magazin specializat care va ofera sansa de a testa lichide inainte de cumparare, fiind singura modalitate recomandata de a cumpara lichide autentice si sigure pentru a fi folosite in scopul vaparii cu o tigara electronica.

In timp ce tigarile obisnuite contin peste 40 de substante cancerigene si sute de alte substante toxice, niciuna dintre acestea nu apare in compozitia tigarii electronice. E-cig nu face decat sa redea calitativ efectul fumatului, nu si cantitativ nesanatos, eliminand orice risc de apartiei al cancerului bucal, esofagian, de piele, sau pulmonar.

Dupa studii extinse expertii au confirmat faptul ca tigara electronica este sigura pentru sanatate si ca este cea mai usoara cale de a renunta la fumat pentru ca ofera posibilitatea pastrarii tuturor obiceiurilor legate de fumat si renuntarii treptate la concentratia de nicotina la care in fapt fiecare fumator a dobandit adictie.

Desi tutunul este atat de daunator, uneori si renuntarea la acesta poate avea efecte neplacute pentru sanatate. Cele mai frecvente sunt excesele alimentare, luarea in greutate, insomniile, migrenele, anxietatea si starile de nervozitate. O tigara electronica elimina din start toate aceste neplaceri, iar 90,5% dintre persoanele care au renuntat la fumat au declarat ca se simt mult mai sanatoase fumand electronic, pe cand aproape toti cei care au incercat sa se lase de fumat brusc au declarat ca se simt mai rau decat inainte.

De aici este evident cat de importanta este tigara electronica pentru mentinerea obiceiului intr-o forma care nu afecteaza sanatatea si chiar renuntare dupa o anumita perioada chiar la tigarea electronica. Absenta brusca a unei tigari clasice conduce intotdeauna inapoi catre tutun, pe cand toti cei ce au inlocuit tigarile clasice cu e-cig au declarat ca nu vor mai fuma niciodata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea