Social

#avertisment IGSU #oras afectat de cutremur #cutremur

Cel mai afectat oras din Romania in caz de cutremur devastator

Daniel Dragne, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), a afirmat, astazi, impozionul “Protectia civila si managementul dezastrelor. Provocari actuale pentru România”, ca Bucuresti este orasul cel mai vulnerabil in cazul unui seism mare.

“Orasul cel mai vulnerabil este Bucuresti. El are cel mai mare numar de cladiri expertizate cu risc seismic si mai ales un numar foarte mare de cladiri cu risc seismic 1. Cele aproape 200 de cladiri, 175, 172 dupa alte surse, reprezinta un element ingrijorator pentru noi, pentru ca o cladire nu numai prin simplul fapt ca se prabuseste reprezinta un risc, va dati seama ca in astfel de situatii, la un dezastru, se blocheaza caile de acces catre acele constructii, e vorba de panica instalata pentru populatie, care incearca sa iasa din zonele afectate, ceea ce din punct de vedere al traficului creeaza uneori imposibilitatea de a ajunge la aceste constructii”, a declarat Daniel Dragne, potrivit Agerpres. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea