Social

#asigurare casa #asigurare obligatorie #amenda

Cei mai multi romani ignora asigurarea obligatorie pentru casa

Chiar daca termenul limita pentru achizitionarea asigurarii obligatorii a locuintei este 15 ianuarie, cei mai multi romani nu si-au cumparat polita.

Din cei 6,5 milioane de proprietari de locuinte din Romania, doar 288.000 si-au cumparat asigurarea obligatorie , care costa 20 de euro pentru locuinte cu structura din beton si 10 euro pe an pentru case din chirpici.

Amenda pentru cei care nu platesc asigurarea obligatorie la timp este pana la 500 de lei.

"Probabil dupa 15 ianuarie primarii nu vor avea ca prim imbold amendarea celor care nu si-au facut asigurare obligatorie, ci mai degraba le vor explica oamenilor de ce este bine sa aiba o astfel de polita", a declarat pentru Gandul Marius Bulugea, director general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care emite asigurarile obligatorii de locuinte.

Romanii care au o Asigurare facultativa a locuintei, care acopera toate riscurile din polita obligatorie - cutremur, alunecare de teren si inundatii din cauze naturale - nu vor fi obligati sa cumpere asigurarea obligatorie.

Mai putin de 1% dintre romani si-au cumparat pana acum polita de asigurare obligatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea