Social

Cei care arunca aiurea moloz vor fi filmati

Dupa modelul camerelor de luat vederi montate pe Bucuresti-Ploiesti pentru a-i prinde pe soferii care incalca legea, Directia de Politie Comunitara a sectorului 1 va amplasa un sistem de supraveghere video in zonele periferice si la malurile lacurilor.
Aceste locuri au fost transformate in gropi de gunoi de persoane care locuiesc la curte si nu au incheiat contracte cu societatea de salubrizare sau de firmele de constructii care nu se jeneaza sa rastoarne molozul transportat cu masinile. "Prin aceasta modalitate ii vom disciplina pe cetateni sa incheie contracte cu REBU. Vom obtine astfel si probele necesare, se va vedea cine este persoana in cauza si care este numarul de inmatriculare al masinii, pentru cazurile in care contraventia este negata de faptuitor ", ne-a declarat, ieri, Marius Tudorica, director executiv la Directia de Politie Comunitara sector 1.
Politistii comunitari vor monitoriza hipermarketurile
Marile magazine au intrat si ele in vizorul politistilor comunitari. Desi se scot tone de gunoi din hipermarketuri, acestea nu au incheiate contracte decat pentru cateva tomberoane. Restul gunoiului este dus, in saci, la marginea rigolei. "Vom incepe o campanie de verificare a contractelor de salubrizare in marile magazine, apoi le vom monitoriza permanent. Este unica solutie pentru respectarea legii", a precizat Marius Tudorica.

Straulesti - zona de pericol
Cele mai periculoase zone din punct de vedere al securitatii locuitorilor sunt cele limitrofe cu padurile. Se remarca zona Straulesti, intre restaurantul "Doi cocosi" si linia de centura, si Vatra Noua din Baneasa. "Pericole sunt peste tot, insa in aceste zone nu iti garanteaza nimeni ca nu ti se intampla nimic", a declarat directorul Politiei Comunitare sector 1. Marea lupta se duce insa cu legislatia, care nu permite eradicarea prostitutiei si vagabondajului. Prevederile legale nu permit politistului comunitar sa demareze acte de cercetare penala. Acesta trebuie sa constate fapta, sa conserve locul faptei si sa predea autorul, in cazul in care acesta este prins, politiei nationale care va "rezolva" cazul in colaborare cu Parchetul. Astfel, o prostituata este plimbata intre o serie de institutii si tot in strada ajunge, de unde va fi ridicata din nou de politistul comunitar.
Un numar de 238 de politisti comunitari asigura linistea locuitorilor din cel mai bogat sector al Capitalei, inarmati cu pistoale cu gloante de cauciuc sau cu pusti, bastoane, spray-uri lacrimogene, dispozitive electrosoc si catuse. Valoarea amenzilor aplicate se ridica la peste 10 miliarde de lei, plus bunuri confiscate in valoare de 1,5 miliarde de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea