Social

#scuze #franta #cehia #mirek topolanek

Cehia cere scuze Frantei

Ministerul ceh de Externe a prezentat scuze Frantei, dupa ce presa de la Praga a publicat joi un document care continea presupuse declaratii controversate ale presedintelui francez Nicolas Sarkozy.

Textul controversat, care a aparut in saptamanalul Reflex, este prezentat drept un "transcript oficial" al discutiilor dintre Sarkozy si premierul ceh Mirek Topolanek , din timpul unei intalnirii dintre cei doi, la 31 octombrie , la Paris, relateaza AFP.

Sarkozy i-ar fi cerut sefului Guvernului ceh sa nu preia si presedintia Uniunii pentru Mediterana in perioada in care Cehia va detine presedintia UE, sugerandu-i, in schimb, sa se ocupe de proiectul de Parteneriat Estic . Praga va prelua presedintia semestriala a Uniunii Europene in ianuarie 2009.

Saptamanalul prezinta si un document al ambasadei cehe de la Paris, intitulat "Dejunul premierului Topolanek cu Sarkozy: transcript". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea