Social

#trump #ceasul apocalipsei #bombe #razboi #apocalipsa

Ceasul Apocalipsei a fost resetat! Mai putin de trei minute pana la Apocalipsa

Ceasul Apocalipsei a fost dat cu 30 de secunde mai aproape de miezul noptii, dupa ce pana in prezent a indicat ora 11:57:00. Potrivit Bulletin of the Atomic Scientists lumea se afla mai aproape de izbucnirea unui razboi nuclear. Ceasul Apocalipsei indica acum ora 11:57:30, sugerand ca suntem la doar 2 minute si jumatate distanta de distrugerea civilizatiei umane.

Ceasul se afla cel mai aproape de fatidica ora 12:00:00 din ultimii 64 de ani. In 1953 oamenii de stiinta au fixat ora la 11:58:00 dupa ce atat SUA cat si URSS testasera cu succes bombe cu hidrogen, potrivit realitateatv.net.

Bulletin of Atomic Scientists a precizat ca factorii care au determinat apropierea cu inca 30 de secunde de sfarsitul lumii includ "emergenta nationalismului strident la nivel global, comentariile facute de presedintele Donald Trump cu privire la armamentul nuclear si la schimbarile climatice, un peisaj al securitatii globale din ce in ce mai intunecat si o nepasare din ce in ce mai generalizata in fata expertizelor stiintifice".

"Sa nu ne facem iluzii, acest an va fi unul dificil", a declarat Rachel Bronson, director executiv al Bulletin of the Atomic Scientists, dupa ce a fost anuntata joi noua ora a Ceasului Apocalipsei.

Ce este Ceasul Apocalipei

Ceasul Apocalipsei este o interfata sub forma unui ceas simbolic, administrata de Consiliul de Directori al Buletinului Oamenilor de stiinta din Domeniul Atomic de la Universitatea Chicago, care arata cate minute despart omenirea de o catastrofa de proportii globale, care ar duce la anihilarea ei, moment simbolizat prin miezul noptii. Ceasul a fost setat prima data in anul 1947 si de atunci a fost resetat de 19 ori, in functie de evenimentele care au avut loc pe mapamond si de probabilitatea declansarii unui razboi nuclear, potrivit wikipedia.org.

Ceasul Apocalipsei a debutat ca o initiativa a oamenilor de stiinta imiplicati in Proiectul Manhattan de a face publicul sa constientizeze amenintarea armelor nucleare si de a face presiuni asupra guvernelor pentru a descuraja construirea acestui tip de arme.

Deciziile de a seta Ceasul inainte sau inapoi sunt luate in urma sedintelor Consiliului de Directori al Buletinului Oamenilor de stiinta din Domeniul Atomic, format din cercetatori si oameni de stiinta, 19 dintre acestia fiind laureati ai Premiului Nobel. Ceasul a indicat cel mai scurt timp pana la miezul noptii (2 minute) in anul 1953, cand Statele Unite ale Americii si Uniunea Sovietica au testat primele bombe cu hidrogen. In 1991, Ceasul a indicat cea mai lunga durata pana la miezul noptii, 17 minute, datorita incheierii Razboiului Rece, caderii Uniunii Sovietice si semnarii Tratatului de Reducere Startegica a Armamentului de catre SUA si Rusia. Initial, Ceasul era un indicator al pericolului nuclear, insa evenimentele de dupa anul 2000 au determinat Consiliul sa ia in calcul atat incalzirea globala si deteriorarea mediul inconjurator, cat si amenintarea armelor biologice.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea