Social

Cearta radiofonica pe dosare Secu

Angajati ai Societatii Romane de Radiofuziune o acuza pe directoarea, Maria Toghina, dar si pe directoul de productie, Doru Vasile Ionescu, ca refuza sa faca publice dosare informative din biroul de documente secrete.

Cerasela Radulescu, presedintele Asociatiei Initiativei Profesionale Radio Romania (IPRR), sustine ca Maria Toghina si Doru Vasile Ionescu nu sa faca publice dosarele informative din biroul de documente secrete, preluate de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Radulescu afirma ca surse din interiorul si exteriorul i-au confirmat ca Doru Vasile Ionescu a devenit in anul 1982, in cadrul Directiei de Informatii Externe. Solicitam CNSAS , Asociatiei Pro Democratia si Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului ( APADOR-CH ) sa ne sprijine in demersurile noastre de a deconspira persoanele din conducerea SRR care au facut politie politica, precizeaza Cerasela Radulescu. Totodata, IPRR a depus la Departamentul National Anticoruptie dosare care demonstreaza ca persoane din actuala echipa de conducere a SRR sint responsabile de o serie de infractiuni.

CNSAS poate face publice dosarele

Conducerea SRR sustine ca, potrivit legii, biroul de documente poate fi desigilat de catre o comisie mixta, formata din reprezentanti ai SRR si ai CNSAS, decizia finala apartinind celor de la CNSAS. Conducerea SRR a solicitat, pe 1 martie, eliberarea de catre CNSAS a unor adeverinte din care sa rezulte informatii privind calitatea de agent colaborator al organelor Securitatii ca politie politica a celor 24 de manageri care si-au ocupat functiile pe 15 februarie .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea