Social

#Cea mai scumpa gara din lume #gara de la World Trade Center #world trade center

Cea mai scumpa gara din lume isi deschide portile!

Astazi se deschide gara de la World Trade Center din New York, dupa 12 de la proiectarea sa!

Contrar asteptarilor, astazi nu va avea loc o ceremonie oficiala de deschide a celei mai scumpe gari din lume , stabilita pentru “inceputul primaverii”, dupa cum a declarat un purtator de cuvant al firmei de arhitectura “Santiago Calatrava”, care s-a ocupat de acest proiect.

Gara va conecta 11 linii de metrou cu trenurile de navetisti din New Jersey.

Cladirea garii este o mare sala ovala de 111 metri lungime, numita “Oculus” ce este sustinuta de grinzi indreptate spre cer pentru a evoca aripile unei pasari.

Gara va gazdui un mare centru comercial de aproape 34.000 de metri patrati, numit “Westfield”, incluzand magazine si restaurante, care urmeaza sa fie deschis in luna august.

Lansat in 2004, proiectul a fost foarte criticat pentru estetica sa, dar mai ales pentru lungimea si costul sau.

Fixat initial la 2 miliarde de dolari, el a ajuns in cele din urma la 3,85 miliarde de dolari, potrivit biroului purtatorului de cuvant al firmei de arhitectura 'Santiago Calatrava', facand din aceasta cea mai scumpa gara din lume.

“Este clar ca estimarea initiala a costurilor a fost prea mica”, a recunoscut autoritatea de transport care leaga New York-ul de New Jersey (Port Authority), responsabila de acest proiect, intr-un raport din anul 2008.

SUrsa foto: aia.org, bostonglobe.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea