Social

#donatii #caritas romania #fundatie

Cea mai mare organizatie filantropica din Romania

Romania, fundatia infiintata la nivel mondial de Biserica Catolica , este cea mai mare organizatie filantropica din Romania, conform Topului Filantropilor editat de revista Forbes Romania.

a derulat în anul 2009 pentru aproximativ 55.000 de batrani, copii si familii cu multi copii, proiecte a caror valoare depaseste 12 milioane de euro. In 2009 organizatia a avut un buget de aproape 13 milioane de euro, iar beneficiarii au fost in marea majoritate ortodocsi (pana la 95%). Accentuarea saraciei a condus insa la o crestere in 2010 atat a bugetului alocat, cat si a beneficiarilor directi.

Cea mai mare parte a veniturilor provin din fonduri publice , subventii si donatii de la persoane publice.

Organizatia Caritas este prezenta in Romania din 1989, imediat dupa Revolutie, cand misiunea principala a fost coordonarea distribuirii ajutoarelor trimise din strainatate. La nivel mondial, Caritas a fost infiintata de catre Biserica Catolica, insa beneficiarii nu sunt selectati dupa criteriul religios.

12.000 de batrani nedeplasabili, dependenti de ajutorul familiei sau al unui cadru specializat sunt asistati in camine sau la domiciliu, iar peste 15.000 de familii cu multi copii, fara venituri sau cu probleme de sanatate sunt ajutate sa traiasca in conditii decente.

Misiunea Confederatiei Caritas Romania este aceea de a transpune in practica doctrina sociala a Bisericii Catolice fiind activa in actiuni de justitie sociala complexa, programe socio-medicale, programe in sprijinul persoanelor defavorizate, sprijin in cazul dezastrelor naturale, cooperare internationala, fara a face discriminari de orice tip.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea