Social

#meteo #iarna #temperaturi #frig #ger

Cea mai grea iarna din ultimii o mie de ani, alarma falsa

Cea mai grea iarna din ultimii o mie de ani este o alarma falsa, potrivit meteorologilor romani, informeaza gandul.info.

Meteorologii din Romania nu cred ca in acest an ne vom confrunta cu cea mai grea iarna din ultimii o mie de ani. Anuntul expertilor din Polonia este inca din start suspect, fiind atat de categoric, sunt de parere specialistii din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Estimarile prognostice lunare si sezoniere au un grad de realizare mai mic decat acela al prognozei vremii cu de pana la 14 zile. Cercetatorii romani au declarat ca se pot face anumite apreciezi asupra probabilitatii unei ierni mai grele in comparatie cu alt interval de referinta.

Prognoza insa pe o perioada mare si in comparatie cu ce s-a intamplat in ultimii o mie de ani reprezinta o speculatie fara fundament stiintific, sunt de parere specialistii de la ANM.

Stirea alarmanta a pornit de la meteorologii polonezi care au avertizat asupra gerului record din acest an. Acestia au declarat ca scaderea temperaturilor este cauzata de cantitatea mare de petrol deversata in Golful Mexic .

Cercetatorii romani spun insa ca aceasta teorie nu este valabila. Fluctuatiile intensitatii Curentului Golfului sunt prea lente si nu se fac simtite intr-un interval de cateva luni. De asemenea, aceste fluctuatii se produc in intervale mari de timp si nu se simt brusc.

De asemenea, nici cercetatorii de la NASA nu sunt de acord cu teoria meteorologilor polonezi. Josh Willis  de la NASA a demonstrat ca in ultimii 18 ani curentul oceanic a crescut in intensitate si a devenit chiar mai cald.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea