Social

#revolta letonia proteste #letoni protest schimbare

Cea mai grava revolta din ultimii 18 ani in Letonia

Sute de tineri au avariat marti masini de politie, au spart geamuri si au vandalizat magazine in capitala Letoniei, in timpul unei manifestatii antiguvernamentale, care a s-a transformat intr-o revolta.

Violentele, care au izbucnit dupa un protest pasnic la care au participat mii de persoane, pentru a cere alegeri anticipate , au fost cele mai grave de la caderea URSS-ului, in 1991, informeaza Reuters.

Sute de protestatari s-au dus in fata cladirii Parlamentului acestei tari, care este membra a UE si NATO. Unii au incercat sa intre in cladire, insa au fost dispersati de politie, care a folosit gaze lacrimogene .

"A fost un eveniment simpatic, dar, cand s-a terminat, oamenii au decis sa isi exprime furia si sa distruga Parlamentul, apoi violentele s-au extins in intreaga capitala", a declarat Anna Gulbe, participant la manifestatie.

Cand politia a preluat controlul asupra zonei Parlamentului, un grup mare de manifestanti s-a orientat spre centrul capitalei, vandalizand magazine, dar si cladirea Ministerului de Finante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea