Social

#bulgaria #romania #comisia europeana

CE va sanctiona financiar doar Bulgaria, nu si Romania

Comisia Europeana va taia din fondurile destinate Bulgariei circa 500 de milioane de euro saptamana viitoare. Viitorul raport al Comisiei va avertiza totodata Sofia ca ar putea pierde si pe viitor ajutorul, daca nu va depune eforturi suplimentare in lupta impotriva coruptiei, potrivit unor surse UE, citate de Reuters.

Executivul UE va adopta la 23 iulie trei rapoarte referitoare la problemele de justitie, infractionalitate si coruptie in Bulgaria si Romania si la gestionarea fondurilor UE in ambele state.

Rapoartele sunt tinute secrete, chiar si fata de guvernele din Sofia si Bucuresti, dar o sursa europeana familiarizata cu continutul acestora a declarat ca nivelul coruptiei si al esecurilor sistemelor juridice va fi sanctionat in ambele state, dar numai Bulgaria risca sa piarda bani in viitorul apropiat.

Tot ieri, Oficiul European de Lupta Antifrauda, OLAF , a descoperit abuzuri in gestionarea celor 32 de milioane de euro din fondurile programului SAPARD in Bulgaria, precum si faptul ca persoanele implicate in aceste fraude au primit sprijin politic.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea