Social

#ucraina #alegeri #ianukovici

Ce va insemna pentru Romania venirea lui Ianukovici la putere in Ucraina

Alegerile pentru presedintia Ucrainei s-au terminat, iar rezultatul e ingrijorator pentru Romania, scrie Ziare.com. Dupa cum arata rezultatele provizorii, "printesa Revolutiei Portocalii", premierul Iulia Timosenko , a pierdut, iar castigator a iesit Viktor Ianukovici . Dubiosul ex-premier. Rusofilul.

Revenirea lui la putere va apropia , cel mai probabil, Ucraina de Rusia lui Putin si Medvedev si o va indeparta de Vest. In aceasta situatie, unele lucruri se vor schimba si in relatia nostra cu puterea de la Kiev. Iar ce mergea deja prost va ramane acolo cu siguranta.

Ce va fi mai rau: in primul rand, Ianukovici e la un pas de a forta alegeri anticipate pentru a dobandi majoritatea si in Parlamentul de la Kiev. Asta inseamna ca, in scopuri electorale, politicienii si-ar putea intensifica retorica dura, nationalista, fata de Romania.

Si ar putea ordona chiar si actiuni concrete, pentru imagine, pe plan intern, cum ar fi reinceperea lucrarilor la . Rezultatul: un pentru Delta Dunarii.

Unde mai pui ca Ianukovici este exponentul unui regim care a fost acuzat de tendinte dictatoriale, legaturi cu cercuri mafiote si uciderea de jurnalisti. Nu chiar partenerul ideal pentru democratizarea si stabilizarea regiunii.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea