Social

#polita asigurare #locuinta #asigurare obligatorie

Ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a caselor

Asigurarea obligatorie pentru locuinta va deveni realitate in luna iulie, sau cel tarziu august, spun asiguratorii. Romanii care au o polita facultativa vor fi nevoiti sa achizitioneze o asigurare obligatorie la expirarea acesteia.

Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor ( PAID ), condus de directorul general Marius Bulugea, este societatea care va emite politele obligatorii in urmatoarele luni.

"Exista un proiect al contractului de reasigurare, pe care Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) il va semna in perioada urmatoare. De asemenea, se fac teste cu privire la transmiterea datelor din viitoarele polite, care vor fi intermediate de actionarii PAID, catre baza de date in care vor fi stocate. Dupa semnarea contractului si finalizarea testelor, cred ca in iulie sau cel mai tarziu in august vor fi emise primele polite", a declarat Bulugea, citat de Gandul.

Firmele de sigurari se asteapta ca, pana la sfarsitul anului, 20-30%% dintre cele 8 milioane de locuinte din Romania sa fie asigurate prin polita obligatorie impotriva cutremurului, inundatiilor si alunecarilor de teren.

10 euro este pretul politei pentru casele din caramida nearsa sau chirpici si, in cazul unui dezastru, proprietarul va fi despagubit cu maxim 10.000 de euro. Pentru locuintele cu structuri de rezistenta din lemn sau beton armat, pretul anual al politei obligatorii este de 20 de euro, cu un 20.000 de euro.

Companiile de asigurari care vor vinde politele obligatorii sunt: Astra, Platinum Romania, Groupama Asigurari , ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans), Generali si Grawe Romania.

 

Citeste si

Romanii care nu isi incheie asigurarea obligatorie pentru case ar putea primi amenda

Problemele asigurarii obligatorii a locuintei

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea