Social

#noul prim-ministru al Romaniei #Liviu Dragnea prim-ministru #liviu dragnea

Ce spune Liviu Dragnea despre noul prim-ministru al Romaniei

UPDATE Propunerea social-democratilor pentru functia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anuntat miercuri presedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Astazi, are loc prima intrevedere a presedintelui Klaus Iohannis cu PSD si ALDE, care vor merge impreuna la Cotroceni. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca propunerea pentru noul prim-ministru al Romaniei o va face direct presedintelui Klaus Iohannis si o va anunta dupa consultarile de la Cotroceni, care au loc astazi.

Noul prim ministru va fi „categoric” membru PSD, a mai spus Liviu Dragnrea dupa o sedinta a Comitetului Executiv National al PSD, care a avut loc astazi dimineata,

„Am avut o sedinta scurta a Comitetului Executiv National al PSD, am primit mandat de la colegii mei sa fac o propunere presedintelui Romaniei pentru un candidat de prim-ministru din partea PSD sustinut si de ALDE, intreaga coalitie de guvernare. Propunere pe care o voi face direct presedintelui Romaniei si pe care o voi anunta la conferinta de presa de dupa consultari”, a spus Dragnea la finalul sedintei care a durat putin peste 10 minute.

PSD si ALDE au semnat, luni, un protocol de colaborare in vederea unei aliante parlamentare si a formarii noului Guvern. PSD si ALDE au mai decis ca vor alcatui un program comun de guvernare si ca vor propune un candidat unic pentru functia de premier.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca va semna un protocol de colaborare parlamentara cu PSD si ALDE dupa ce va fi anuntat propunere pentru noul prim-ministru al Romaniei. „Pentru noi este important ca, intarind Parlamentul, aducand inapoi in parlament deciziile politice, sa putem sa realizam cat mai multe promisiuni electorale”, a explicat Kelemen Hunor dupa sedinta grupului parlamentar UDMR.

Tot astazi vor mai fi consultari pentru desemnarea primului-ministru al Romaniei si cu PNL, USR si UDMR.

Numele vehiculate

Noul premier al Romaniei ar putea fi, conform numelor vehiculate zilele acestea. Vasile Dancu. De asemenea, s-a vorbit despre Florin Georgescu, viceguvernator BNR.

„Vom merge foarte cinstit (n.r. la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis) cu o propunere care sa poata fi acceptata si care, din punct de vedere matematic si politic sa nu poata sa fie refuzata”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa care a avut loc saptamana trecuta.

Printre numele vehiculate saptamana trecuta se numara Mihai Fifor, presedintele Consiliului National PSD, un apropiat al lui Liviu Dragnea, dar si cel al fostului ministru al Comunicatiilor, Sorin Grindeanu, din Guvernul Ponta. Si fostul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica, a fost luat in vedere pentru postul de premier, scrie evz.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea