Social

#simbol aranjamentele florale funerarii #aranjamentele florale funerarii

Ce simbolizeaza aranjamentele florale pentru funerarii?

Aranjamentele funerare din diferite tipuri de flori sugereaza, in primul rand, o modalitate prin care poti sa-ti exprimi sentimentele fata de persoana de care te desparti. Cadoul oferit sub forma de o coroana de flori semnifica un tribut care va rezista in timp pentru persoana draga, pe care ai pierdut-o.

 

Coroanele care se duc la inmormantari sunt o forma de a-ti arata afectiunea si o demonstratie ca relatia voastra va depasi granita dintre aceste lumi. Florile simbolizeaza reintoarcerea pe pamant a oamenilor decedati.

Ceremoniile religioase la care se utilizeaza plante naturale, ierburi si flori dateaza inca din perioada antica. Civilizatii antice obisnuiau sa acopere locul de veci al persoanei decedate cu mai multe flori parfumate.

in Romania, initial coroanele funerare au fost oferite la inmormantari in zona urbana, incepand cu sfarsitul secolul XIX. in acea perioada coroanele funerare reprezentau un omagiu adus eroilor nationali. Datorita dezvoltarii Romaniei in mai mult domenii, aceasta traditie a inceput sa fie practicata si de oamenii de rand.

Floristii au propriile lor explicatii pentru florile care se regasesc in coroanele funerare. Florile pot avea mai multe conotatii. De exemplu, crinii sunt florile care sunt cel mai mult asociate cu ritualurile funerare, ele simbolizeaza inocenta si puritate. Crinii albi sunt un simbol al empatiei.

Gladiolele fac parte din categoria aranjamentelor funerare clasice si elegante. Gladiolele intruchipeaza taria de caracter, sinceritatea si integritatea morala.

Garoafele sunt flori cu un miros placut si rezistent. Garoafele rosii evoca admiratie, in timp ce florile roz simbolizeaza amintirea. Culoarea alba a garoafelor reprezinta dragoste si inocenta.

Crizantemele sunt simboluri ale mortii in mai multe tari din Europa, precum Franta, Italia, Spania, Croatia, Polonia si Ungaria, fiind utilizate doar la inmormantari. in China, Japonia si Coreea sunt simboluri ale durerii si lamentatiei, pe cand in SUA semnifica adevarul, veselia si alte stari pozitive.

Trandafirii sunt usor de recunoscut in orice compozitie florala. Trandafirii albi evoca reverenta, inocenta, tinerete si smerenie. Florile de culoare rosie exprima respect, dragoste si curaj. Cele de culoare roz redau apreciere, gratie si noblete.

Trandafirii de o nuanta de rosu inchis simbolizeaza durere si tristete. Prietenii raposatului ofera trandafiri de culoare galbena pentru a marca legatura stransa dintre ei. Cand includeti un singur trandafir in buchet, va exprimati iubirea de lunga durata pentru persoana decedata.

Orhidele transmit iubire vesnica. Atunci cand oferi flori de orhidee pentru a-ti exprima emotiile este important sa tii cont si de culoare. Culoarea roz sau alba a orhideelor sunt traditionale pentru solidaritate si afectiune. Orhideele phalaenopsis sau dendrobium denota simpatie.

Narcise si lalele

Aceste flori primavaratice sunt simbolul renasterii. Datorita acestei semnificatii sunt oferite rudelor celor decedati pentru a-i incuraja si in semn ca le impartasiti suferinta. Lalelele reprezinta eleganta si gratie. Culoarea galbena a acestor flori sugereaza fericire, cea alba iertare, iar lalele rosii sugereaza dragoste.

De asemenea, in alegerea florilor trebuie sa tii cont si de religia raposatului. In religia Crestina sunt binevenite toate tipurile de flori oferite din suflet, pe cand in religia Mormona ar trebui sa eviti compozitiile in forma de cruce. Evitati sa oferiti flori la inmormantarile evreiesti si timp de 7 zile dupa. In aceasta perioada se poarta doliu strict. La inmormantarile buddhiste se duc doar flori albe, in niciun caz rosii. Hindusii apreciaza florile de sezon, pe cand la inmormantarile islamice este indicat sa discuti cu membrii familiei.

Surse foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea