Social

#zi libera libera #zi libera romani #1 iunie

Ce-si doresc copiii de 1 Iunie? O zi libera pentru parinti!

180 de scolari cu varste cuprinse intre sase si 14 ani au adus, in Parlamentul Romaniei, propuneri de legi si modificari legislative legate de Drepturile omului si de cele ale copilului. Alaturi de senatori si deputati, copiii au dezbatut proiectul de lege prin care 1 iunie sa devina zi libera, nationala, astfel incat familiile sa poata petrece mai mult timp de calitate impreuna.

Conform studiilor, aproape jumatate din copii petrec in medie o ora pe zi dintr-o saptamana impreuna cu parintii.

Elevii si-au exprimat luni, 16 mai, sustinerea pentru proiectul de lege, prin care parintii lor ar putea petrece Ziua Copilului acasa, reusind sa argumenteze convingator, iar la final chiar le-au inmanat senatorilor si deputatilor prezenti scrisori in care explicau viziunea lor despre ziua de 1 iunie ca zi libera.

„Astazi, conform studiilor, aproape jumatate din copii petrec in medie o ora/zi dintr-o saptamana impreuna cu parintii. Mai mult, in timpul petrecut impreuna, copiii şi parintii comunica foarte putin şi interactioneaza la un nivel superficial. Aproape un sfert dintre parinti la nivel global (23%) şi 18% in Romania comunica mai mult cu copiii lor prin intermediul tehnologiei decat personal. Noi, parintii de astazi, ne dorim sa fim la fel de responsabili asa cum eram atunci cand purtam cheia la gat”, spune deputata Claudia Boghicevici.

“Esenta este sa fim constienti de faptul ca pentru copii, ca sa devina o generatie echilibrata si armonioasa, noi parintii avem un rol esential, mult mai important decat pedagogii nostri care isi dedica timpul si sufletul pentru a ii educa. Conform statisticilor, suntem pe locul patru in lista tarilor in care se lucreaza cel mai mult. Muncim in medie 1.848 de ore pe an, fata de Franta, unde se lucreaza 1.500 de ore, sau de Germania, 1.600 de ore. Din momentul in care va deveni lege, speram ca tot sectorul privat, civil si de stat sa o respecte”, ne-a declarat senatoarea Rozalia Biro.

Numeroase studii arata faptul ca sase din 10 copii simt nevoia sa petreaca mai mult timp de calitate alaturi de parintii lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea