Social

#cancer #chelie # barati chelie

Ce secret ascund barbatii cu chelie

Barbatii cu chelie sunt mai predispusi la a suferi de cancer de prostata si boli de inima, dar au un risc scazut de a face cancer testicular, iar libidoul lor este marit, arata un studiu recent.

Un studiu al cercetătorilor americani, publicat săptămâna trecută în Journal of Clinical Oncology, a descoperit că bărbaţii care suferă de alopecie androgenică, cea mai comună formă de cădere a părului, care afectează circa 50% dintre bărbaţi până la vârsta de 50 de ani, au un risc cu 40% la mai mare de a suferi de cancer al prostatei, faţă de bărbaţii care nu îşi pierd părul, scrie dailymail.co.uk, citata de Mediafax.

"Aceasta este cea mai recentă dovadă care susţine existenţa unei legături între chelia clasică a bărbaţilor şi cancerul la prostată, lucru despre care se ştia deja de ceva timp", a spus Chris Eden, medic urolog în cadrul Royal Surrey County Hospital din Guildford, Marea Britanie.

"Alopecia androgenică, care este o afecţiune moştenită în familie, este legată de niveluri ridicate ale testosteronului, hormonul sexual masculin. Acesta duce la o subţiere a foliculilor de pe pielea capului, care în timp încetează să mai producă păr. Ştim, de asemenea, că tumorile canceroase ale prostatei sunt susţinute de testosteron, deci avem un numitor comun", a explicat urologul britanic

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea