Social

#schimbari 1 septembrie #1 septembrie #card de sanatate

Ce schimbari ne aduce 1 septembrie

Prima luna de toamna vine cu o serie de reglementari care ne privesc pe toti, fie ca vorbim despre sistemul sanitar, constructia caselor sau educatia copiilor.

De la 1 septembrie, asa cum a anuntat Acasa.ro in repetate randuri, cardul national de sanatate devine obligatoriu.

Obligatorie va deveni de luna aceasta si centrala termica in condensare, schimbarile impuse de Uniunea Europeana, in locul celei clasice. Conform unei directive a Uniunii Europene, de pe 26 septembrie, pe piata locala nu vor mai putea fi importate modele conventionale, ci doar “in condensare”. Acestea din urma sunt mai putin poluante si mai economice.

“Este important de stiut ca introducerea normativelor nu va avea impact asupra celor care au deja instalate centrale termice sau stocurile de produse deja existente la distribuitori”, a explicat Catalin Draguleanu, reprezentantul unei companii internationale specializate in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera, pentru libertatea.ro.

Daca centralele conventionale cele mai ieftine costa 1.700- 2.000 de lei, cele care folosesc noua tehnologie costa 3.300 - 4.000 de lei. Atentie, insa, caci nu este exclus ca pentru centralele vechi si mai poluante, in viitor sa fie introdusa o taxa, asa-numita “taxa pe cos”.

De la 1 septembrie intra in vigoare si reguli noi in constructii. Mai exact, toti cei care vor sa isi construiasca locuinte vor fi nevoiti sa isi angajeze un diriginte de santier care sa verifice calitatea lucrarilor.

in plus, odata cu inceperea anului scolar, bunicii ori alte rude care au in grija copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate vor fi mai strict controlati de autoritati, iar invatatorii sau profesorii care au in clasa astfel de elevi si-i vad ca au probleme emotionale ori scolare vor fi obligati sa anunte asistentii sociali.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea