Social

#scindare #congres #psd

Ce sanse sunt sa se scindeze PSD?

Care sunt sansele sa se scindeze PSD? Mari. PSD se poate scinda dupa Congres. Dar numai si numai daca va castiga Geoana. Fostul partid-stat nu a mai cunoscut serios o asemenea amenintare din 1997, cand Teodor Melescanu a plecat cu tot cu oamenii lui din partid.

In ultimele zile, Iliescu, Mitrea si altii au vorbit, insa, tot mai mult despre asta. Si, intr-adevar, o scindare chiar mai serioasa decat cea amintita are sanse sa se intample.

Motivul numarul 1: tertipurile din culise

De cateva zile, in PSD mocneste revolta din cauza felului in care s-au repartizat delegatii pentru Congres. Fara niciun criteriu clar stabilit, organizatiile care-l sustin pe Geoana au primit un numar mare de delegati, in timp ce altele unul mai redus.

Toata lumea intelege ca daca actualul presedinte mai castiga un mandat la un scor foarte strans, tabara invinsilor va striga "hotii!". Apoi, si modul in care au fost alesi a starnit discutii aprinse, care erau sa se lase cu bataie intre Ion Stan de la Dambovita si Dan Nica de la Galati. Ion Iliescu a atras chiar atentia ca votul pe echipe poate duce la scindarea partidului.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea