Social

#ghinioane boboteaza #obiceiuri #boboteaza #traditii #ghinion #superstitii

Ce sa NU faci pana la Boboteaza! Vei avea numai ghinioane!

Au mai ramas cateva zile pana la Boboteaza. Pana pe 5 ianuarie este perioada umblatului cu crucea. Preotii colinda din casa in casa, purtand cu ei apa sfintita si busuioc, pentru a sfinti locuintele oamenilor.

Superstitiile spun ca dupa plecarea preotului sa maturi in urma lui, in caz contrat vei avea purici in locuinta peste vara. Cei care stau la curte si au gaini, trebuie sa arunce cu boabe de porumb in fata preotului, cand acesta intra pe poarta, pentru a avea parte de multe oua in acest an.

Traditiile mai spun ca pana la Boboteaza, gospodinele nu trebuie sa spele rufe, in caz contrar vor avea parte numai de ghinioane tot anul.

In unele zone, traditia este ca dupa venirea preotului cu Iordanul, copiii sa inconjoare locuinta cu o lumanare aprinsa, pentru a familia sa fie ocrotita de necazuri. Lumanarea va fi apoi pastrata si aprinsa in zilele cu pericole mari (furtuni, grijdina, etc).

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea