Social

#traditii si obiceiuri de dragobete #dragobete

Ce sa faci azi, de Dragobete, ca sa ai parte de iubire si belsug

Ziua de 24 februarie este cunoscuta in popor ca Dragobete. Mai exact, sarbatoarea iubirii la romani si un simbol al primaverii. In aceasta zi este important, spune traditia, ca cei indragostiti sa se sarute pentru a avea parte de iubire vesnica.

Potrivit unui studiu realizat recent de compania iSense.Solutions, se pare ca peste 50% dintre romani celebreaza aceasta zi ca sarbatoare a iubirii, chiar daca au facut-o si de Valentine’s Day.

71% dintre romanii care sarbatoresc Dragobetele sustin ca ii cumpara persoanei iubite un cadou simbolic, pentru care sunt dispusi sa plateasca intre 50 si 100 de lei.

Dar ce este mai exact aceasta sarbatoare? Dragobetele, scrie Mediafax.ro, isi are radacinile in traditiile dacice si in credinta intr-un zeu al iubirii chipes si neastamparat a carui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic si inceputul primaverii.

"Dragobetele saruta fetele" este sloganul acestei sarbatori. Prin satele romanesti se obisnuieste ca in aceasta zi, chiar daca este lucratoare, fetele si baietii tineri sa se intalneasca spre seara, intrucat exista credinta ca, daca nu participa la aceasta sarbatoare, vor avea ghinion in dragoste. Ba chiar se spune ca cine crede in Dragobete si cinsteste sarbatoarea este ferit de boli tot anul, iar Dragobetele ii ajuta si pe gospodari sa aiba parte de belsug.

In aceasta zi nu se sacrifica animale, pentru ca se crede ca s-ar sacrifica si rostul imperecherilor.

Sursa foto: pandawhale.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea