Social

#romania #mici #preparat traditional #preparat traditional romanesc

Ce preparat traditional va putea fi produs si vandut doar in Romania

Intrucat legislatia care permite includerea bicarbonatului de sodiu si a carminului in pasta de mici nu a fost votata, micii romanesti vor putea fi comercializati, pentru moment, doar pe teritoriul tarii, nu si in UE.

Comisia Europeana a hotarat, joi, sa nu supuna votului proiectul care viza includerea bicarbonatului de sodiu si a carminului in reteta micilor traditionali romanesti. Astfel, procesatorii romani din industria carnii nu vor putea exporta mici pe teritoriul Uniunii Europene, insa le este permis sa produca si sa comercializeze in continuare la nivel national, informeaza Romania TV.

Potrivit declaratiilor lui Alex Jurconi, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Carnii, dezbaterile ce vizeaza acest subiect ar putea fi reluate in iulie, dupa alegerile europarlamentare. Atunci UE ar putea decide ca industriilor specializate in productia si procesarea carnii din tarile membre sa le fie permisa folosirea unor ingrediente cheie pentru acele produse de mare importanta pentru economiile lor nationale.

Sursa foto: newsbv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea