Social

# tichete vacanta 2018 #tichete vacanta #vacanta

Ce poti face cu voucherele de vacanta nefolosite in 2018!

In cazul in care nu ai folosit voucherele de vacanta in 2018, ele pot fi valorificate si anul acesta.

Tichetele de vacanta din 2018 pot fi cumulate cu cele din 2019 pentru un concediu prelungit.

Reprezentantul unei agentii de turism din Romania a explicat, pentru a1.ro, cum pot proceda cei care au rămas cu tichete de vacantă din 2018.

„Ii sfatuim pe vasluienii care detin astfel de tichete sa apeleze la agentiile de turism. La noi, pot alege sa-si faca un concediu din aceste tichete de vacanta de anul trecut pentru toamna acestui an, de exemplu. Le dam facturi celor care ne aduc voucherele, iar concediile si le fac atunci cand doresc ei. Ar fi pacat sa se piarda. Sunt 21 de ani de cand Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, din care facem si noi parte, se bate pentru aceasta facilitate. Sunt persoane care au astfel de tichete valorice, ramase de anul trecut, care nu stiu ca pot adauga aceste tichete la cele primite anul acesta si pot face un concediu mai mare. Totul este sa aiba incredere in agentiile de turism, care le ofera toate informatiile necesare pentru a face vacanta pe care si-o doresc”, spune Mihai Bumbu, directorul unei agentii de turism din Vaslui, pentru publicatia vremeanoua.ro.

Sunt si alte solutii pentru a nu pierde tichetele de vacantă din 2018, mai scrie presa locală, care publică explicatia specialistului. De exemplu, exista programe turistice care se extind si in exteriorul Romaniei, pentru care plata serviciilor turistice de la nivel national se poate acoperi din aceste tichete de vacanta.

„Serviciile nationale pot fi achitate cu aceste vouchere de vacanta. Spre exemplu, daca o excursie in strainatate costa 1.000 de euro, iar serviciile de transport si cazare la nivel national ajung la 200 de euro, din cei 1.000 de euro se scade contravaloarea voucherelor de vacanta, iar turistul mai plateste doar 800 de euro. Se fac doua facturi diferite, pentru intern si extern. De exemplu, invitam turistii din judetul Vaslui care vor sa petreaca sarbatorile de Paste si de 1 Mai in locatii licentiate si brevetate de Ministerul Turismului – si aducem in atentie destinatii din Maramures, Delta Dunarii, Bucovina, culoarul Rucar-Bran, Transilvania, cu cetatile medievale fortificate, Durau, Lacu Rosu, Slanic Moldova, Poiana Brasov, Chisinau sau Cernauti, plus multe alte destinatii – cu rugamintea de a veni din timp, pentru a rezerva locurile dorite de turisti, mai ales ca multe locatii au facute deja rezervari cu mult timp inainte”, spune managerul agentiei din Vaslui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea