Social

#inghisoare #injurii #invatamant #profesori #lege #elevi #insulta

Ce patesc elevii care isi injura profesorii

Elevii care isi insulta profesorii ar putea sa plateasca scump pentru faptele lor. Acestia vor fi pedepsiti cu inchisoarea.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a initiat un proiect legislativ prin care se cere ca personalul didactic sa fie considerat autoritate publica. Astfel, violentele indreptate impotriva profesorilor vor fi incadrate la ultraj, la fel cum se intampla in cazul politistilor.

Potrivit presedintelui FSLI, Simion Hancescu, noua lege va fi publicata in Legea educatiei sau intr-una dintre ordonantele de urgenta care se afla deja in parlament.

"Aceasta ar insemna o protectie in fata elevilor si parintilor, pentru a putea fi pedepsite eventualele abuzuri la care este supus, uneori, personalul din invatamant. Astfel, in cazul unei infractiuni impotriva unui cadru didactic, urmarirea penala sa se efectueze in mod obligatoriu de catre procuror, in conformitate cu dispozitiile art. 56 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare", potrivit comunicatul FSLI, citat de ziarulring.ro.

In urma adoptarii acestei legi, elevii care ii insulta pe profesori vor sta trei ani in spatele gratiilor.

Sursa foto: europafm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea