Social

Ce omite Greenspan sa spuna...

Criza financiara se adanceste in SUA, evidentiind vicii majore ale unui model de guvernanta si ale unor practici in lumea bancara care sunt departe de ceea ce numim "good practices".

Alan Greenspan , fostul sef al Fed (banca centrala a SUA), a intrat de mai mult timp sub foc incrucisat; i se reproseaza, intre altele, o nonsalanta fata de problemele supravegherii sistemului bancar (financiar) si activismul in scaderea dobanzilor la inceputul deceniului, care ar fi pus samanta pentru actuala criza.

Nu vreau sa judec aici prestatia lui Greenspan la carma Fed, care are parti bune si mai putin vrednice. Merita poate numai sa subliniez ca scaderea dobanzilor, dramatica, dupa criza dotcom-urilor si atacul terorist din 2001 induce analogii cu eforturile de acum de a proteja stabilitatea sistemului financiar.

Adica, s-a folosit arma dobanzilor (creditul ieftin) pentru a asigura lichiditate sistemului bancar si evitarea intrarii in incapacitate de plata a numeroase institutii financiare .

 

Continuarea in Ziarul Financiar

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea