Social

#1-2-2 #psd pdl #impartire portofolii guvern #notite emil boc

Ce ministere isi doreste PD-L?

Ultima runda de negocieri, care a avut loc marti, intre liderii PSD si PD-L ne-a adus lista ministerelor viitorului guvern.

Deocamdata nu se stie cum vor fi impartite acestea si nici cine le va conduce. O serie de notite surprinse de jurnalistii de la Cotidianul arata ca impartirea portofoliului se va face sub forma unei " extrageri " a unor pachete de cate doua ministere, alese pe rand, dupa ordinea importantei.

Lista lasata la vedere de Emil Boc arata ca ministerele dorite de PD-L sunt Transporturile, Administratia si Internele, Finantele si Agricultura.

PD-L va detine functia de premier, iar PSD pe cea de vicepremier. PSD va alege primul minister, apoi PD-L doua ministere, apoi PSD doua ministere . Si tot asa pana la epuizarea portofoliilor. Acestea au fost cuplate deja. Astfel, cine ia Educatia va lua si Sanatatea.

Multe dintre ministerele importante sunt insa date la pachet cu altele mai putin interesante. Imparteala finala se va face astazi, sustin surse din ambele partide. In ultimul moment s-a renuntat la Afacerile Europene din cauza conflictelor interne din PSD intre Titus Corlatean si Cristian Diaconescu.

Corlatean este favoritul lui Mircea Geoana pentru portofoliul Externelor, insa acelasi post este vizat de Cristian Diaconescu, acesta incercand sa-l impinga pe Corlatean pe postul de la Afacerile Europene.

"Nu ma intereseaza altceva decat Externe, nu voi merge la Afaceri Europene, unde incearca Cristi sa ma impinga", i-ar fi spus Corlatean presedintelui PSD. "Sigur, ramane cum am stabilit", i-a raspuns acesta, dupa care a cerut la intalnirea cu PDL sa se taie de pe lista ministerelor Afacerile Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea