Social

#bulgari #marea britanie #ce #restrictii #romani #piata de munca

CE: Marea Britanie nu poate restrictiona accesul romanilor la piata muncii dupa 2014

Romanii si bulgarii vor putea avea acces la piata de munca din Marea Britanie dupa data de 1 ianuarie 2014, da asigurari Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Ocuparea fortei de munca Laszlo Andor. El a comentat recent apelurile lansate de politicienii si presa din aceasta tara pentru ca Marea Britanie sa-si mentina restrictiile pe piata muncii si dupa 1 ianuarie 2014.

"Niciun stat membru UE nu poate incalca unilateral angajamentele asumate prin legislatia UE, iar comisarul Andor a subliniat acest lucru in repetate randuri", a spus Todd.

Purtatorul de cuvant a spus ca in cazul in care guvernul britanic va restrictiona drepturile la munca pentru cetatenii romani si bulgari dupa aceasta data, Comisia Europeana va initia o procedura de infringement.

"In orice caz, trebuie sa asteptam sa vedem cum va evolua situatia. Nu putem spune inca daca acesti pasi sunt posibili. Dar niciun alt stat membru nu are dreptul sa restrictioneze accesul la piata muncii pentru romani si bulgari dupa 1 ianuarie 2014", a mai declarat Jonathan Todd.

El a reamintit ca exista un raport CE care indica faptul ca forta de munca provenita din cele opt tari est-europene care au aderat la UE in 2004 a contribuit cu 1,2% la PIB-ul Marii Britanii in perioada 2004-2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea