Social

#inchiriere masina #taxi #masina

Ce este mai avantajos in Bucuresti, taxiul sau inchirierea unei masini?

Pentru cei mai multi soferi optiunea de a inchiria o masina atunci cand calatoresc, este ceva relativ nou cu care sunt inca in perioada de acomodare. Obisnuiti cu taxiul sau mijloacele de transport in comun, cei mai multi turisti incep sa isi puna intrebarea daca a inchiria o masina de la o firma de rent a car din Bucuresti este intr-adevar atat de costisitoare. Raspunsul este nu, cel putin nu prin comparatie cu cea mai populara alternativa, respectiv apelarea la firmele de taxi.

Atunci cand se planuieste o calatorie, indiferent daca scopul este inchirierea unei afaceri sau dimpotriva, relaxarea, atentia la detalii, planuirea din timp si respectarea unui buget pot insemna economii considerabile. Cu toate acestea, intr-un oras mare precum Bucurestiul apelarea la transportul in comun poate parea adesea descurajanta si prea complicata, astfel turistii ajung sa cheltuiasca sume considerabile pe serviciile companiilor de taxi. Alternativele sunt companiile de inchirieri masini Bucuresti, care pe distante lungi sau pe termen lung devin cu usurinta mult mai avantajoase.

Inainte de a decide daca pentru calatoria sau vacanta planuita este mai avantajos sa se inchirieze o masina sau sa se apeleze la taxi, trebuie raspuns la cateva intrebari:

1. Unde calatoriti? Orasul in care se calatoreste este extrem de important pentru determinarea economiei pe care o reprezinta serviciile de inchirieri masini. Spre exemplu, pentru cei care isi incep si isi incheie calatoria in Capitala, companiile rent a car Bucuresti sunt extrem de avantajoase, acestia avand optiunea sa preia si sa predea masina cu usurinta fara a trebui sa faca ocoluri sau sa combine cu alte metode de transport. Pentru vacante petrecute strict in Capitala este posibil ca taxiul sa fie mai avantajos in functie de durata sederii, pentru ca masinile de inchiriat sunt progresiv mai ieftine in functie de durata pe care sunt inchiriate. Un alt criteriu este disponibilitatea de a folosi transportul in comun. Bucurestiul are avantajul unei excelente retele de metrou, insa pentru cei care nu sunt dispusi sa se deplaseze astfel, cea mai comoda varianta ramane inchirierea unei masini.

2. Ce fel de sofer sunteti? Pentru soferii fara experienta, taxiurile sunt o optiune excelenta ce combina confortul transportului cu masina, fara stresul sofatului intr-un oras aglomerat cu trafic infernal. Pe de alta parte, taximetristii pot profita de faptul ca pasagerul nu cunoaste orasul pentru a se folosi de rute ocolitoare. O masina de la o companie de inchirieri masini Bucuresti si un GPS sunt solutia mult mai practica pentru soferul experimentat.

3. Cat de strict sau aglomerat va este programul? Pentru a face o comparatie corecta intre cele doua optiuni de transport in Capitala, taxiul si masinile de inchiriat, este important sa se discute si frecventa nevoii de deplasare. Spre exemplu, pentru o persoana aflata in Bucuresti in interes de afaceri, care are programate 4-5 intalniri in decursul unei zile in locatii diferite, apelarea la taxi poate deveni rapid extrem de costisitoare. Pe de alta parte pretul platit pentru o zi de inchiriere auto ramane aceeasi, trebuie calculata doar benzina pentru mai multi kilometri de deplasare.

Publicitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea