Social

#ce #raport #restrictii #ue #emigrant

CE doreste ridicarea restrictiilor pentru muncitorii romani

Libera circulatie a muncitorilor din Romania nu a dus la perturbari serioase pe piata de munca, Comisia Europeana incurajand tarile care inca pastreaza restrictii sa le ridice cat de repede posibil.

In prezent, 15 tari au impus restrictii totale sau partiale cetatenilor romani si bulgari : Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britania , Olanda, Portugalia, Spania si Ungaria, se arata intr-un proiect de raport ce urmeaza sa fie adoptat marti de Colegiul Comisarilor.

Contrar temerilor acestor tari, ele nu au fost invadate de muncitori romani si bulgari dupa aderare, salariile si locurile de munca nationale nu au fost afectate, iar migrantii au venit pentru a munci, nu pentru a profita de ajutoarele de somaj, argumenteaza comisarul Spidla.

Numarul romanilor si bulgarilor rezidenti in celelalte 25 de state membre a crescut de la 690.000 in 2003 la 1,6 milioane la sfarsitul anului 2007. Romanii reprezinta 19% din migratia muncitorilor in UE, al doilea grup ca marime dupa polonezi (25%). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea