Social

#paste #inviere # post paste # slujba Paste #sondaj Paste #Vinerea Mare

Ce cred romanii ca se sarbatoreste de Paste si cati vor merge biserica

Multi dintre romanii chestionati in cadrul unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie nu au stiut ca de Paste se sarbatoreste Invierea lui Isus, iar 5% din romani cred ca aceasta sarbatoare este legata de nasterea Mantuitorului. Totusi, 85% din romani au spus ca vor merge la biserica la slujba de Inviere.

Acelasi sondaj a aratat ca 78% din romani vor merge la biserica sa ia anafura, iar un respondent din 5 a declarat ca a mers sa se spovedeasca, in timp ce 40% din romanii chestionati au marturisit ca urmeaza sa faca acest lucru, iar 39% au recunoscut ca nu practica acest obicei.

De asemenea, 70% din romani au declarat ca tin post. 9% au spus ca tin tot postul, 45% ca au tinut post doar in zilele de miercuri si joi, in timp ce 14% au declarat ca tin post doar in Vinerea Mare.

Procentul persoanelor care nu tin post este in crestere usoara fata de anul trecut, 29% din romani declarand ca nu fac acest lucru.

In ceea ce priveste mancarea, 43% din romani au declarat ca de la masa de Paste nu le lipseste niciodata pasca, iar 45%, carnea de miel pentru care 20% din romanii chestionati au spus ca nu vor cheltui mai mult de 249 de lei, iar 14%, peste 300 de lei.

Sursa foto: www.diseara.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea