Social

#ce contine #cartofi prajiti #fast-food #mc donald's

Ce contin cu adevarat cartofii prajiti de la McDonald's

Cartofii de la McDonald's se numara printre cele mai apreciate produse de fast-food din lume. Valoarea nutritionala a acestora a fost indelung contestata, insa nimeni nu poate nega ca preparatul are o notorietate deosebita. Iata care este reteta cartofilor prajiti:

9 ingrediente se afla in reteta originala: cartofi, ulei de rapiţă, ulei hidrogenat de soia, ulei de floarea soarelui, aromă naturală (din sursă vegetală), dextroză, acid citric (conservant), acid sodic pirofosfat (ajută la menţinerea culorii) şi dimetilpolisiloxan.

Potrivit unui bucatar care a dorit sa analizeze si sa comenteze aceasta compozitie, este vorba de cartofi care sunt prăjiţi într-un amestec de uleiuri vegetale. Se adaugă un acid care previne oxidarea cartofilor, o aromă naturală şi un conservant natural, deci ingredientele, teoretic, nu ar fi periculoase.

Dimetilpolisiloxanul este o substanţă cunoscută şi sub numele de simeticonă, care se regăseşte şi în multe medicamente menite să combată balonarea. Acest ingredient a fost adăugat tocmai pentru a preveni eventuale deranjamente intestinale, a explicat bucătarul Craig Good, potrivit Business Insider.

Foto:bitrebels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea