Social

Ce au in comun o carte, jazz-ul, Parisul si Jules Verne?

In perioada 7 - 10 Mai ,,The Rahoerson Serge and Nivo Trio,, va sustine doua concerte de jazz in Bucuresti si unul la Sibiu.

Ideea turneului de jazz a pornit dintr-o intamplare, cateva personaje aparent fara nici un punct comun au fost fascinate de aceasta trupa de jazz.Cum s-au imbinat pasajele cartii cu ritmurile de jazz va fi demonstrat in concertele organizate in Bucuresti (7 Mai 2008 orele 19 la Clubul Taranului Roman , vineri 9 Mai 2008 la Arcub orele 19 ) si 10 Mai 2008 la Sibiu, Club Imperium orele 19.Producatorul turneului este agentia Medieval Praxis .

Un pasaj din cartea Catiei Maxim "Inca un Pas" avea sa-i incite curiozitatea omului de afaceri George Doholici, directorul general al companiei Jules Verne Imobiliare. Aflat la Paris a avut curiozitatea sa gaseasca clubul si sa descopere cu placere ca cele descrise in cartea Catiei Maxim nu erau simpla fictiune.

,,Dupa ce am citit cartea mi-a ramas in minte scena concertului de jazz. Mi-am dorit sa simt aceea atmosfera incandescenta a ritmurilor de jazz. La intoarcere am cautat-o pe Catia Maxim si i-am spus de intentia de a-i invita pe Serge si Nivo la Bucuresti. Autoarea s-a aratat incantata si mi-a propus chiar sa se implice in organizarea turneului. Sunt convins ca publicul va fi fascinat de muzica lor,, a declarat George Doholici."

"The Rahoerson Serge and Nivo Trio" a aparut in anii 70. Originali din Madagascar membri trupei imbina perfect ritmurile de jazz, blues, r&b, bossa , gospel , funk si "world music". Atunci cand vine vorba despre show, nimic nu se compara cu acest trio. Cei trei membri, Serge Rahoerson ( claviatura si saxofon), Nivo ( voce si percutie ) si Max Hery ( chitara bass ) au fost prezenti de-a-lungul celor peste 30 de ani de cariera la cele mai importante festivaluri din Statele Unite si Europa. Au cantat alaturi de nume sonore din lumea jazz-ului precum: Jaco Pastoris, Jimmy Smith , Wynton Marsalis, Paquito Rivera, Buddy Tate, Harry Edison si Chick Corea.

Pe parcursul turnelui, autoarea cartii "Inca un Pas" Catia Maxim va fi prezenta si va sustine o sesiune de aufografe.

,, In urma cu doi an , vizitam pentru prima data Parisul.Absolut intamplator am ajuns la Caveau de la Huchett. Dupa aceea senzationala seara de jazz, totul a capatat un alt sens. Au venit raspunsuri la intrebari nerostite si cand m-am intors acasa, am scris primul meu roman ,,Inca un Pas". Ma bucur sa revad trio-ul in Romania, sunt convinsa ca vor oferi un recital spumos publicului bucurestean si sibian", a declarat Catia Maxim.

Despre Jules Verne Imobiliare: Jules Verne Imobiliare este o societate mixta romano - franceza cu experienta internationala in promovarea si realizarea investitiilor imobiliare. Compania ofera servicii de tranzactii imobiliare, investitii imobiliare si administrarea imobilelor. Unul dintre proiectele absolut inovatoare pe care compania le-a dezvoltat este blocul de locuinte ,, inteligente ,, Stella Rezidence din zona centrala.

Conceptul de bloc inteligent este o premiera, denumit Building Management System, concept care datorita tehnologiei va permite controlul total asupra functiilor vitale ale apartamentelor:apa, energie electrica si termica, monitorizare prin internet si sms. Toate aceste inovatii tehnice au fost puse aplicate in proiectul imobiliar Stella Rezidence (www.stella.jvi.ro), proiect de succes care a fost vandut o treime inca din faza de constructie unor cetateni straini.

Un alt proiect pe care compania il dezvolta din fonduri proprii este mansardarea si reabilitarea termica a blocurilor vechi. Proiectul detine Certificatul Energetic European. Informatii despre companie si proiectele sale se gasesc pe www.jvimobiliare.ro

Despre Catia Maxim: Nascuta in Bucuresti , absolventa a Facultatii de litere promotia 1981 a lucrat ani de zile in invatamant si o scurta perioada la Editura Ion Creanga. Debuteaza in anul 2007 cu romanul ,, Inca un Pas,,. Luna trecuta a lansat cel de al doilea roman ,, Clipe Salvate,, , un roman foarte bine primit de public.Avangardista, autoarea si-a lansat un blog catiamaxim.worldpress.com blog pe care isi primeste musafirii in fiecare seara.

Despre Medieval Praxis: Infiintata in anul 2005, Medieval Praxis si-a concentrat toate activitatea in organizarea de evenimente culturale. Acoperind un gol de oferta culturala in zona muzicii vechi, Medieval Praxis si-a propus ca prin evenimentele organizate sa vina in intampinarea iubitorilor de muzica culta.

Printre cele mai notabile realizari se numara organizarea Targului de Arta Medievala Bucuresti , Festivalul Medias -Cetate Medievala si Festivalul de Muzica Veche , aflat la cea de-a treia editie.

Pe parcursul activitatii , Medieval Praxis a dezvoltat si un departament de management artistic avand in portofoliu artisti specializati in domeniul muzicii vechi: formatiile Trei Parale si Gli Studiosi di Sebastiano, cvartetul de corzi Sempre, Raluca Enea.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea