Social

# amenda fumat #amenda #tigari

Ce amenda uriasa a primit un barbat dupa ce a aruncat mucuri de tigara pe strada

Fumezi pe strada, in masina si obisnuiesti sa arunci pe jos mucurile de tigara? Probabil te vei gandi de doua ori dupa ce vei afla ce a patit un fumator din Singapore. Barbatul a fost condamnat la plata unei amenzi record de 19.800 de dolari singaporezi, adica aproximativ 12.800 de euro!

Si aceasta deoarece a aruncat mucuri de tigari de la fereastra apartamentului in care locuieste, scrie csmonitor.com , care citeaza Agentia Nationala de Mediu din Singapore.

Barbatul in varsta de 38 de ani a fost acuzat ca a aruncat pe geam 34 de mucuri de tigara in patru zile. La baza acuzatiilor stau imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unei cladiri din vecinatate. Barbatul este acum obligat sa plateasca nu doar uriasa amenda, ci si sa faca, timp de cinci ore, curat intr-un spatiu public, precizeaza Reuters.

Legislatia in Singapore, un stat foarte bogat, este extrem de restrictiva. Astfel, fumatul este interzis oriunde in spatiul public, cei care arunca gunoi pe jos sunt amendati cu 1.000 de dolari singaporezi, iar cei care mananca pe strada primesc o amenda de 500 de dolari singaporezi. Si manifestarile de tandrete in public sunt interzise, astfel incat pentru o imbratisare se poate face inchisoare.

Foto: houstonmatters.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea