Social

Ce-ai face cu 9,4 milioane de euro?

Dupa Revelion, vedetele incep sa apara pe la televizor la stiri. Ne povestesc pe unde s-au distrat si, mai ales, cit au cheltuit.

La stirile sportive de pe PRO TV am vazut cum si-a petrecut Mutu sarbatorile. A fost in Alpi, impreuna cu Consuelo si cu parintii, a stat intr-un hotel de cinci stele si a cheltuit 20.000 de euro. Apoi, in ultima clipa, a fugit la Monte Carlo, unde nu mai tin minte cit a cheltuit, dar important e ca s-a distrat de minune cu noua sa sotie. Stirea asta nu e o stire. Ar fi fost o stire informatia ca Mutu si sotia ar fi petrecut Anul Nou intr-un bordei din Tibet jucind scrabble . Sau pe o insula pustie din Pacific prajind peste intr-o tigaie de tabla galvanizata. Altfel, faptul ca un fotbalist bogat cheltuie in doua zile cit un roman simplu in doi ani si apoi accepta sa ofere imagini si comentarii unei televiziuni pe chestia asta nu e decit laudarosenie gaunoasa. Dar, ce sa-i faci, asta e pretul gloriei si al televiziunii: trebuie sa faci tot posibilul ca lumea sa afle despre tine ca esti bogat, ca ai nevasta frumoasa si iaht si cinspe masini. Adica esti fericit conform standardelor. Cu putin inainte de stirea asta, o alta mi-a atras atentia tot pe PRO TV. Loteria engleza trimitea in sistemul de redistribuire al organizatiilor de caritate suma de 9,4 milioane de euro, dat fiind faptul ca englezoiul care jucase biletul nu s-a prezentat pentru a-si ridica premiul timp de 180 de zile. Cum ar veni, un om a cistigat 9,4 milioane de euro si nu s-a dus sa-i ridice. Trecind peste ipoteza simpla a pierderii biletului, e posibil, intr-un scenariu ceva mai interesant, ca omul nostru sa se fi razgindit si sa fi renuntat in mod constient la cistig. Sa realizeze, dincolo de orice tentatie, ca o astfel de suma i-ar fi schimbat viata atit de profund, incit sa fi decis sa nu devina brusc milionar . E putin probabil ca sa se fi intimplat asa, dar, daca a fost asa, omul acela este intelept. Un purcoi de bani iti pot face imediat viata praf. Buzunarul neinvatat cu bani e ca stomacul saracului umplut brusc cu sarmale.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea