Social

#cc #ordonanta salarii pensii #avocatul poporului #constitutionalitate

CCR: Ordonanta care interzice cumulul pensie-salariu este neconstitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca ordonanta care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat este neconstitutionala .

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, "Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului , in temeiul art.146 lit.d) teza a doua din Constitutie, referitoare la dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.230/2008 pentru modificarea unor acte normative in domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat si al celor de serviciu".

Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului "cu majoritate de voturi, constatand ca Ordonanta de urgenta a Guvernului este neconstitutionala deoarece, intrucat afecteaza drepturile fundamentale prevazute de Constitutie, privind dreptul la munca si dreptul la pensie, contravine art.115 alin.(6) din Legea fundamentala", se mai arata in comunicatul citat.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Curtea Constitutionala a dezbatut joi sesizarea Avocatului Poporului referitoare la ordonanta ce interzice cumului pensiei cu salariul primit de la stat.

Dezbaterile CC au fost publice, iar vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas , a facut o cerere de interventie in acest caz, spunand ca sustine punctul de vedere al Avocatului Poporului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea