Social

#vanzare proprietari #legea caselor nationalizate #modificari

CCR: Modificarile aduse Legii caselor nationalizate sunt constitutionale

CCR a decis, miercuri, ca modificarile adoptate pe 8 octombrie de deputati la legea caselor nationalizate , prin care casele nationalizate cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura proprietarilor de drept, nu incalca legea fundamentala.

Curtea Constitutionala a respins astfel sesizarile formulate de PD-L si PNL. Curtea a examinat, miercuri, in cadrul controlului anterior promulgarii legii , sesizarile asupra neconstitutionalitatii Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

In sedinta din data de 10 decembrie 2008 , Curtea Constitutionala a solutionat sesizarile asupra neconstitutionalitatii Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, sesizari formulate de un numar de 55 de deputati, respectiv 63 de deputati.

Cu majoritate de voturi, Curtea a decis ca legea este constitutionala, se arata in comunicatul Biroului de presa al CCR. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Romaniei, in vederea promulgarii legii.

PD-L si PNL au contestat, in octombrie, la Curtea Constitutionala a Romaniei modificarea legii caselor nationalizate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea