Social

#curtea constitutionala #sesizare #basescu #legea parlamentului

CCR discuta sesizarea presedintelui privind Legea referendumului

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va lua in dezbatere, miercuri, sesizarea formulata de presedintele Traian Basescu in legatura cu modificarile aduse Legii referendumului.

Seful statului a sesizat, pe 31 octombrie , CCR in legatura cu neconstitutionalitatea Legii pentru completarea art. 5 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Traian Basescu reaminteste, in motivare , ca in 2006 patru deputati au initiat o propunere legislativa care avea ca scop modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, care a fost adoptata de Parlament si trimisa la promulgare. Pe 12 ianuarie 2007, seful statului a retransmis-o Parlamentului pentru reexaminare, motivand 'excesivitatea si nejustificarea dispozitiilor legale adoptate, tinand cont de faptul ca dispozitiile legale criticate interziceau consultarea poporului prin referendum de catre seful statului simultan cu desfasurarea alegerilor prezidentiale, parlamentare, locale sau a alegerilor pentru Parlamentul European cu mai putin sase luni inainte de data alegerilor mentionate'.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea