Social

#curtea constitutionala #legea tinerilor #amanare #sesisare #traian băsescu

CC a amanat discutarea Legii tinerilor

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat miercuri, pentru 10 decembrie, dezbaterea sesizarii presedintelui Traian Basescu privind modificarile aduse Legii tinerilor.

In data de 24 octombrie, presedintele Traian Basescu a trimis presedintelui Curtii Constitutionale, Ioan Vida , o sesizare de neconstitutionalitate privind actul normativ pentru modificarea Legii tinerilor nr. 350/2006.

Seful statului sustine ca legea este neconstitutionala deoarece incalca principiul separarii puterilor in stat, dreptul la garantarea proprietatii si la asociere. Seful statului a sustinut ca, in sprijinul ideii incalcarii prevederii constitutionale, vine o decizie a Curtii Constitutionale din 2002, care, intr-o cauza similara, a statuat dreptul la asociere ca "fiind un drept fundamental al cetatenilor, iar de el nu pot beneficia agentii economici sau, ca in cauza, agentii imobiliari sau agentiile imobiliare". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea