Social

Cazul Teo Peter: procesul se lungeste

Puscasul marin care l-a omorit in accident de masina pe Teo Peter are de asteptat o zi in plus verdictul, intrucit procesul s-a aminat din cauza Codului Rutier rominesc, netradus in limba engleza .

Procesul in care este judecat sergentul american Cristopher van Goethem s-a impotmolit ieri, in cea de-a patra zi, datorita unor probleme administrative. Atit procurorii, cit si avocatii au cerut un ragaz pentru a supraveghea expertii lingvisti care traduc unele pasaje din Codul Rutier romanesc in limba engleza. Apararea a cerut in mod insistent acest lucru, deoarece in Romania semnalul galben intermitent inseamna exact opusul aceluiasi semn din Statele Unite si, cu alte cuvinte, se impune si o interpretare.

N-a avut instructaj

In timpul marturiei lor, sefii lui van Goethem au declarat ca acesta nu a fost instruit practic in privinta traficului din Bucuresti atunci cind si-a preluat functia, in iunie 2003. Unul dintre avocatii apararii, maiorul Phillip Stackhouse, a insistat asupra faptului ca semnele si configuratia intersectiei in care s-a produs accidentul induc in eroare, incit pina si cel mai experimentat sofer n-ar fi avut vreo sansa in a evita coliziunea. Procesul se va intinde cu siguranta pina saptamina viitoare, cind, cel mai probabil in cursul zilei de luni, se va pronunta si un verdict . Cristopher van Goethem risca pina la 14 ani de inchisoare daca este gasit vinovat in toate cele patru capete de acuzare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea