Social

"Cazul Ioan Rusu" sau revenirea lui Mailat

Mailat reloaded - aceasta replica se poate spune dupa ce un nou caz in care este implicat un imigrant roman a aprins spiritele in Italia. Ioan Rusu este personajul principal al acestui nou episod, el fiind acuzat ca a violat si injunghiat o studenta in Roma, fapte asemanatoare cu cele de care este acuzat Romulus Mailat , al carui caz inca stagneaza in Italia.

Ioan Rusu, un roman in varsta de 37 de ani aflat la munca in Italia , se afla in arestul politiei italiene dupa ce se pare ca a violat si injunghiat o studenta din Lesotho, in noaptea de joi spre vineri, la iesirea din gara La Storta din Roma.

Anchetatorii spun ca acest caz seamana foarte mult cu cel al Giovannei Reggiani, singura deosebire majora fiind aceea ca in acest caz victima traieste, fiind internata in stare de soc intr-un spital din Roma. Din prima reconstituire facuta de carabinieri , se pare ca Rusu a urmarit victima pentru o vreme, a amenintat-o cu un cutit, a dus-o intr-un loc izolat si a violat-o, ranind-o si cu cutitul in zona abdominala.

Din fericire pentru victima, doi tineri au vazut scena si au anuntat fortele de ordine care au ajuns imediat la fata locului, au oprit agresiunea si l-au retinut pe agresor.

Conform autoritatilor italiene Ioan Rusu locuia intr-una din baracile construite ilegal pe terenul viran din apropierea garii La Storta. Atunci cand a fost retinut nu avea nici un document cu el si, dupa o prima verificare, nu are antecendente penale in Italia, ancheta urmand sa determine daca cazierul ii este curat si in Romania.

Acest caz readuce in atentia opiniei publice cazul romanului Romulus Mailat, care este acuzat ca la sfarsitul anului trecut a atacat o femeie de origine italiana, Giovanna Reggiani , care in urma atacului si-a pierdut viata. Despre acest incident s-a vorbit luni intregi, au existat dispute mai ales politice in Peninsula, politicienii italieni impartindu-se in doua tabere – cei care doresc sa elimine pericolul public reprezentat de imigrantii straini, mai ales cei romani, in acest sens fiind dat si un decret care prevedea expulzarea imigrantilor care au savarsit o infractiune pe teritoriul italian, si tabara moderata, care considera ca imigrantii sunt un “bun necesar” pentru Italia, care au dus la dezvoltarea tarii.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea