Social

#otrava sobolani #fosfura de aluminiu # copii morti #iasi #otrava #intoxicatie

Cazul copiilor morti in Iasi! Au murit din cauza fosfurei de aluminiu. Ce este aceasta substanta care a mai facut trei victime

Decesul celor doi frati in varsta de un an si trei ani, din Iasi, nu a fost cauzat de strugurii nespalati ci de o otrava pentru sobolani pe care mama copiiilor a pus-o in camera acestora.  

Cei doi frati au dormit in camera in care mama lor pusese fosfura de aluminiu pentru a tine sobolanii la distanta. Mama acestora a strecurat pastilele toxice in gaurile facute de sobolani in podeaua casei. Micutii au inhalat toata noaptea vaporii emanati de otrava.

Politia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Ce este fosfura de aluminiu, substanta care a mai facut alte trei victime in Timisoara

Acesta nu este primul caz de intocatie cu fosfura de aluminiu. cu doar un an in urma, in Timisoara, fosfura de aluminiu a facut alte trei victime. O femeie si doi copii si-au pierdut viata ca urmare a intoxicatiei cu aceasta substanta. Alte 28 de persoane din acelasi bloc au ajuns la spital. In acest caz, fosfura de aluminiu a fost folosita pentru deratizare.

Fosfura de aluminiu (AIP) elibereaza gaz de fosfura atunci cand intra in contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind extrem de toxica atat pentru animale cat si pentru oameni.

Substanta afecteaza inima, plamanii, ficatul, rinichii, ducand la tulburari de ritm cardiac, acidoza si edem pulmonar. Din pacate, intoxicatia cu fosfat de aluminiu are o mortalitate extrem de ridicata - intre 30 si 100%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea