Social

Cazare de patru stele la pret de o stea

Trei tabere de stat vor fi, din 2007, hoteluri de patru stele, la preturi accesibile. Tinerii vor putea alege si una dintre cele 15 zone internationale din Romania.

Taberele pentru tine-ret din Busteni , Predeal si Mures vor fi transformate in hoteluri de trei si patru stele. Insa tot pentru tineret . Intr-un an de zile speram sa fie gata, pentru ca elevii si studentii sa vina in vacante.

Vor fi conditii de trei-patru stele la preturi accesibile pentru ei, nu ca la un hotel privat, spune Karoly Borbely, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, care a schimbat si denumirea taberelor in cea de Centre de agrement pentru copii si tineri. Nu se mai numesc tabere, pentru ca se intelegea ca au acces doar elevii, adauga Borbely.

Zece zone de tineret internationale

Pe linga hotelurile de patru stele, tinerii mai pot opta si pentru una dintre cele 15 zone din Romania care au intrat de anul acesta in circuitul international, datorita unui parteneriat semnat de ANT cu Asociatia Youth Hostel Romania. Astfel, taberele de la Sinaia, Busteni, Oradea, Constanta, Paltinis si din alte zece localitati din tara vor gazdui din aceasta primavara si elevi din strainatate.

Primul Centru international va fi inaugurat la Tirgu Mures in doar citeva zile. Centrul dispune de patru camere duble cu baie proprie, bucatarie, sala de mese, camere cu patru paturi, oficiu si baie comuna, iar preturile se incadreaza intre 150.000 si 250.000 de lei de persoana pe noapte. In camerele duble cu baie proprie, o noapte de cazare pentru o persoana va costa 250.000 de lei.

100 de euro pentru straini

Preturile pentru tinerii din tarile europene vor fi intre 290.000 si 360.000 de lei pentru o zi de cazare, incluzind si micul-dejun. Astfel, pentru o vacanta de zece zile in taberele din Romania, strainii vor plati in jur de patru milioane de lei, adica 100 de euro. Pentru perioada de vara, ei vor beneficia si de tabere tematice, in functie de aptitudinile si dorintele lor. Pot alege tabere de jurnalism, de protectia mediului sau chiar tabere sportive, facind schimb de experienta cu tinerii romani.

Tabara privata la un pret dublu

In Romania, exista aproape 30 de operatori de tabere private. Adrian Costea, sef de serviciu Programe Recreative din cadrul Autoritatii Nationale pentru Tineret, recunoaste ca, in prezent, exista aproape patru milioane de copii care pot merge in tabara, iar ANT ofera doar aproximativ 35.000 de locuri.

Mai exact, un copil trebuie sa se bata cu alti 100 de colegi pentru un loc intr-o tabara oferita de stat. Distractia intr-o tabara privata costa cam 16 dolari pe zi. Organizatia Crim Tabere le ofera elevilor o vacanta de 12 zile la un pret de 200 de dolari, dublu fata de cei sapte-opt dolari pe zi cit costa intr-o tabara organizata de stat.

Insa parintii si profesorii ramin acasa in tot timpul excursiei. La fel si telefoanele mobile, ne-a spus Marcela Campian, unul dintre partenerii fondatori ai organizatiei Crim Tabere.

Oferta lor cuprinde atit clasicele tabere sezoniere, cit si excursiile de weekend sau taberele exclusive, in care intra doar grupuri de prieteni gata formate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea