Social

# cauza explozie #explozie #Rafinaria Petromidia #Petromidia navodari #explozie Petromidia #petromidia

Cauza exploziei de la rafinaria Petromidia. „Nu este vorba despre o eroare umana"

O explozie uriasa s-a produs vineri la Rafinaria Petromidia. Fumul a acoperit intreaga Constanta, iar oamenii au intrat in panica. Directorul Rompetrol Rafinare a vorbit despre posibilele cauze care ar fi provocat explozia. Este exclusa o eroare umana. O persoana a murit si alte patru au fost ranite in urma exploziei.

 

„La prima vedere - dar o sa investigam cu autoritatile si expertii - a fost o conducta care s-a fisurat. Nu cunoastem detalii. A aparut flacara, in zona, specific, motorina, se aprinde imediat, temperaturi foarte mari”, a spus Felix Crudu, director general al Rompetrol Rafinare.

„Nu este vorba despre o eroare umana, cu siguranta. O sa investigam si o sa vedem. Un echipament care a cedat”, a adaugat el.

„Aceasta explozie, dupa cate am inteles si dupa ce am discutat si cu fosti colegi de acolo, s-a produs in instalatia de hidrofinare motorina. Pentru hidrofinarea motorinei se foloseste hidrogenul, un produs foarte periculos. Fierbe la minus 80 de grade si in conditiile de prelucrare cu el, este in stare de gaz. Este un produs foarte sensibil la foc. Cred ca incidentul a aparut pe seama acestui hidrogen care, in contact cu o scanteie sau cu o defectiune la un motor sau un echipament care a declansat o scanteie, a declansat acest mare incident”, a spus, la randul sau Mihai Georgescu, fost director in cadrul rafinariei de la Navodari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea