Social

#cauciucuri de iarna #cod rutier #masini

Cauciucurile de iarna, obligatorii abia iarna viitoare

Ministerul Transporturilor amana cu un an aplicarea legislatiei care ii obliga pe soferi sa isi puna cauciucuri de iarna .

Prevederea din Codul Rutier referitoare la obligativitatea echiparii automobilelor pentru iarna nu va fi aplicata in acest an. In noiembrie 2011 toti soferii vor fi insa obligati sa foloseasca cand circula in afara oraselor.

Daca soferii raman inzapeziti si produc blocaje, ei vor fi trasi la raspundere, cu amenzi de pana la 2.000 de lei.

Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu, a fost cel care a anuntat amanarea obligativitatii echipamentului special.

"Obligativitatea lor de iarna nu va fi aplicata in intervalul 1 noiembrie 2010 -31 martie 2011 , acestea fiind necesare doar in nefavorabile. Astfel, daca se va intampla un blocaj sau se vor produce pagube din cauza faptului ca masinile nu sunt echipate corespunzator pentru iarna, atunci soferii vor suporta o amenda de 2.000 de lei", a declarat Hagiu, citat de Gandul.

Incepand cu 1 noiembrie 2011, toti soferii vor fi obligati sa-si doteze masinile corespunzator atunci cand circula pe drumurile nationale si judetene. Romanii vor fi pasibili de amenda daca circula in afara oraselor fara le de iarna.

Ordonanta privind obligativitatea lor de iarna urmeaza sa fie restrasa de pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea