Social

#biserica romano-catolica #bacalaureat #religie

Catolicii vor religie la Bacalaureat

Oficialii Bisericii Catolice cer introducerea religiei ca disciplina de bacalaureat. Arhiepiscopia Romano-Catolica i-a trimis o scrisoare ministrului educatiei, Ecaterina Andronescu in care ii cere acest lucru, manifestandu-si nemultumirea ca reprezentantii bisericilor nu au fost invitati la negocierile privind noile legi ale Educatiei.

Dupa neintroducerea religiei in trunchiul comun de discipline, sefii Bisericii Catolice si cei ai Bisericii Ortodoxe au protestat fata de aceasta masura. “Disciplina religie trebuie sa faca parte din trunchiul comun, la nivel primar, gimnazial, liceal si postliceal”, cere IPS Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti, in scrisoarea sa catre Ministerul Educatiei.

Si Biserica Ortodoxa a punctat in cateva randuri nemultumirea sa legata de faptul ca nici una dintre biserici nu a fost chemata la dezbaterile pentru alcatuirea noilor legi.

Parintii, elevii si Comisia prezidentiala par a fi insa de alta parere. “Ne-am dori ca religia sa fie scoasa din trunchiul comun si sa ramana un obiect de studiu optional in cadrul liceului, elevii fiind cei care aleg daca vor sau nu sa studieze aceasta materie”, a declarat, pentru Gardianul, Mihaela Gunea, directorul Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti.

Parintii, elevii si reprezentantii Comisiei prezidentiale cred ca studierea religiei ar trebui sa fie la alegerea elevilor, astfel ca aceasta disciplina ar trebui sa ramana optionala. Conform Gardianul, nu de aceeasi parere este ministrul Ecaterina Andronescu, care sustine punctul de vedere al Patriarhiei Romane si al Arhiepiscopiei Romano-Catolice. Sefa ministerului Educatiei sustine ca sub nici o forma religia nu se scoate din invatamantul preuniversitar, ea ramanand in trunchiul comun.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea