Social

Catolicii din toata tara fac lanturi vii in jurul bisericilor

Credinciosii catolici Constanta, Bacau, Roman, Pitesti, Craiova, Braila, Tulcea, Turnu Severin si Bucuresti vor forma maine seara, la ora 20.00, lanturi vii in jurul bisericilor acestui cult, in semn de solidaritate cu cetatenii capitalei care cer protejarea Catedralei Sfantul Iosif, amenintata de santierul inceput in vecinatate, se spune intr-un comunicat al Mitropoliei de la .

Lor li se vor alatura comunitatile greco-catolice de la Blaj , Cluj-Napoca, Lugoj, Baia Mare, Oradea, Timisoara, -Iulia, Brasov, Targu Mures, Ramnicu Valcea , Sebes, Turda s.a, dar si cei din mediul rural , in aceste localitati urmand sa bata clopotele, la aceeasi ora.

PS Arhiepiscopul Major Lucian a decis ca joi seara, in bisericile greco-catolice, unde este posibil, sa se faca rugaciuni si devotiuni pentru , cu lumanari aprinse, rugaciune la Sf. Iosif si cel putin o decada a Sf. Rozariu.

Data de 25 mai coincide, pentru catolicii de rit latin si protestantii din intreaga lume, cu sarbatoarea Inaltarii Domnului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea