Social

# declaratii vaccinare # declaratii raed arafat #raed arafat #declaratii #vaccinare

Cati romani trebuie sa se mai vaccineze pana se ajunge la imunitatea de turma? Raspunsul lui Raed Arafat

Campania de vaccinare impotriva noului coronavirus este in plina desfasurare in Romania.  Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a vorbit deschis despre procentul de populatie care trebuie sa se vaccineze pentru a se ajunge la efectul de imunitate de turma.  

 

"Incepe sa existe un impact de la un anumit procent. Clar ca impactul scontat trebuie sa fie la un procent mai mare, de 60% sau 70%, dar probabil cand ai deja 30% din populatie vaccinata si cresti catre 40-50 la suta e clar ca numarul de vaccinati va avea un impact asupra raspandirii si o sa o scada. E fara dubiu.

Acestea sunt lucrurile logice pe care noi le asteptam daca continuam vaccinarea si daca populatia continua sa se inscrie sa se vaccineze. Campania noastra de pana acum a mers foarte bine si poate ca vom reusi pana la toamna sa limitam raspandirea si sa limitam impactul grav pe care il are virusul asupra sistemului sanitar.

Este un lucru foarte bun faptul ca romanii vor sa se vaccineze, asta ne va duce cat mai aproape de normalitate. Lasand la o parte discutia pe lotul de AstraZeneca, stim cu totii ca vaccinarea este solutia ca sa crestem imunitatea, sa nu mai existe transmiterea care a existat si care exista la acest moment, pentru ca nu am ajuns inca la o cifra sau un procent important de persoane vaccinate ca sa putem sa spunem ca are impact asupra raspandirii sau un impact serios.

Dar este clar ca vaccinarea este calea care ne va duce catre a limita raspandirea si a reveni cat mai aproape de normal", a declarat Raed Arafat pentru un post tv, potrivit realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea